Flakk har investert over 200 millioner i A Alesund hotell
SOLID INVESTERING: Til sammen har Knut Flakk (innfelt) investert over 200 millioner kroner på hotellet i Ålesund sentrum. Ombyggingen inne er så godt som ferdig, mens fasaden på gamle Bryggen-hotellet skal pusses opp utover våren. 
Nytt

Flakk har investert over 200 millioner i Ålesund-hotell

Har bygd sammen to hotell og åpnet ny restaurant. Bli med innenfor!

Marius Rosbach
22.05.2019

De siste ukene har sikkert flere lagt merke til at det tidligere Bryggen-hotellet i Ålesund sentrum er kledd i hvitt og er klar for en utvendig ansiktsløftning. Innvendig har det skjedd store forandringer etter at Knut Flakk kjøpte hotellbygningen vegg i vegg med Hotel Brosundet.

– Hotellene er slått sammen og integrert. Nå står oppussing av fasaden for tur og samtidig skifter vi en del vinduer. Det siste som blir gjort er å utvide restauranten, forteller Knut Flakk på telefon til NETT NO.

Nye investeringer for 65 millioner

nettnohalf

Han anslår at det er brukt over 200 millioner kroner på hotellinvesteringen siden Flakk Gruppen kjøpte Brosundet-hotellet tilbake i 2005. Den gang betalte de rundt 45 millioner kroner for bygget. For rundt to år siden la de drøy 100 millioner kroner på bordet for å sikre seg nabohotellet – daværende Clarion Hotel Bryggen.

– Etterpå har vi brukt om lag 65 millioner kroner på ombygging og renovering, forteller Flakk.

Les også:

Det går rette vegen for Flakk Gruppen

Flakk endrar hotellplanar i Hellesylt

Ved å slå sammen de to hotellene har reiselivsinvestoren mer enn doblet antall rom de kan tilby for overnatting i jugendbyen. Det sammenbygde hotellet ved navn Hotel Brosundet har i dag 131 rom. Hotellet har rundt 50 ansatte, pluss noen flere i sommersesongen.

nettnohalf

Totalrenovert og bygd sammen

Arbeidet med å bygge sammen de to hotellene, startet første halvår 2017 med en totalrenovering av det tidligere Bryggen-hotellet. Det mest synlige resultatet møter gjestene allerede når de kommer inn – en gigantisk peis som et midtpunkt i lobbyen. Her ligger også resepsjon og frokostsal.

– Vi gjorde om Bryggen-delen slik at det skulle bli mest mulig likt Brosundet. Da kom også trappa rett ved resepsjonen hvor du kan ta deg inn til den andre delen via kjelleretasjen, forteller hotelldirektør Camilla Espeseth.

I fellesområdene er alt av overflater nytt. Siden 2016 er også samtlige rom pusset opp, i tillegg til to møterom. I et bygg som binder de to tradisjonsrike hotellbygningene sammen, er det gjort plass til et «chambre séparée» for spisegjester.

Espeseth forsikrer at gulfargen på fasaden ved gamle Bryggen beholdes. Planen er at det utvendige arbeidet er ferdig til 17. mai.

nettnohalf

Matreise gjennom Sunnmøre
Om man beveger seg videre inn i Brosundet-delen kommer man til den tidligere Maki-restauranten – som nå er omgjort til Apotekergata No. 5. Her er svenske Anders Gøranssön med den engelske tittelen «food and beverage-manager», ansvarlig for drifta.

– Vi åpnet på Valentinsdagen. Vi tenkte det var en bra dag og åpne – og det ble fullt hus, sier han fornøyd.

– Hva slags restaurantkonsept snakker vi om?

– Det er en slags reise gjennom Sunnmøre hvor man skal spise mat fra ulike topografiske kategoriene, som hage, beitemark, fjell, fjord og fjære, forteller han.

Topografi er en beskrivelse av terrengforhold og gjerne ulike høydeforhold – en inspirasjon Gøransson har tatt med seg fra Sør-Amerika. Råvarene skal i størst mulig grad komme her fra distriktet. For å få til dette har de blant annet inngått avtale med en lokal gård på levering av råvarer.

nettnohalf

– Det er et fantastisk tilbud av råvarer fra distriktet med mye fisk, skalldyr og kjøtt. Grønnsaker er litt mer utfordrende på grunn av vekstsesongen, så da bruker vi blant annet fermentering, forklarer han.

Kjøper fisk på kaia
Fisken er gjerne hentet opp i farvannet rundt Ålesund og Runde. Gøranssön har skaffet seg løyve til å kjøp fisk direkte fra båtene som kommer inn på kaia. For en svenske fra innlandsbyen Åre er det en ny verden som har åpnet seg.

– For meg er det superkult at du kan gå ned på kaia og kjøpe reker, rundtorsk eller hva man vil direkte fra fiskerne, forteller han entusiastisk.

Det er satt opp rundt ti retter på menyen, hvor folk kan velge om de vil spise tre, fem, sju eller flere retter. Lokalet er blitt rundt dobbelt så stort som tidligere og fått plass til drøyt 60 stoler.

nettnohalf

Åpner ny bar neste uke
Det er også gjort plass til en matbar kalt Butikken, hvor det blir mulig å droppe innom for enklere servering, i tillegg til baren Arkivet hvor det blir drinker, cocktails og annen drikke.

Butikken er allerede åpnet og i disse dager jobbes det på spreng med å gjøre om hjørnelokalet til Arkivet bar innen åpningen neste torsdag.

– I Arkivet kan du blant annet velge mellom ulike historiske drinker. I Butikken skal du kunne drikke alt vi har på huset, men det blir litt lavere skuldre på bespisningen, forteller han.

Les også:

Restauantselskap traff blink midt i oljeprisfallet

Momentium med pluss på musikk, minus på servering


For meg er det superkult at du kan gå ned på kaia og kjøpe reker, rundtorsk eller hva man vil 

Publisert: 22.05.2019 15:07

Sist oppdatert: 05.08.2021 17:41