Verftsgigant inn i skipsbyggings samarbeid
LESTE ARTIKKEL: Hyundai Heavy Industries interesse for den virtuelle skipsplattformen i  Ålesund ble vekket da Chang Kwang Pil leste en artikkkel om prosjektet i fjor. I dag er han i Ålesund på vegen av skipsbyggingsgiganten, sammen med Jin-Kwang Lee.
Nytt

Verftsgigant inn i skipsbyggings-samarbeid

Koreanske Hyundai Heavy Industries blir partner i industrisamarbeidet "Open Simulation Platform".

20.03.2018
Hyundai-konsernet er blant annet et av verdens største skips- og riggverftselskap.
Nå blir koreanerne partner med initiativtagerne; Rolls-Royce Marine, DNV GL, NTNU og Sintef, i etableringen av en felles plattform for å dele virtuelle skipsmodeller, som kan åpnes for at alle kan komme med sine produkter - og få teste og utvikle dem sammen med produktene fra alle andre leverandører til et skip.
- Vi må øke effektiviteten i skipsdesign-prosessen, sier Chang Kwang Pil, visespresident for Energy Research Institute i Hyundai Heavy Industries Corporate Research Center.
Det håper han partnerskapet i "Open Simulation Platform" skal bidra til.
Bare det å kunne reduserer leveringstiden med en til to måneder for et farty som for eksempel har 16 måneders leveringstid vil være en stor gevinst for Hyundai, sier Chang.
Han har forhåpninger om at det blir mer å hente etterhvert.
- Dette prosjektet står bare på startstreken, sier han.
Samarbeidet har lanseringskonferanse-start på NMK i Ålesund i dag klokken.

Kongsberg og simulatorsenteret er med

I tillegg til Hyundai Heavy Industries har også Kongsberggruppens datterselskap Kongsberg Digital blitt partner i prosjektet sammen med Offshore Simulator Centre i Ålesund.
Målet er å etterhvert å bygge opp en partnermasse på 50-60 medlemmer som kan jobbe sammen på den virtuelle skipsplattformen.

Ideen er å bruke en felles plattform for å dele virtuelle skipsmodeller, som kan åpnes for at alle kan komme med sine produkter - og få teste og utvikle dem sammen med produktene fra alle andre leverandører til et skip. Poenget med å arbeide på denne måten er å kunne utvikel nye produkter billigere og raskere enn hva som er tilfelle dersom det må bygges fysiske modeller.

Immatrielle rettigheter

Paralellt med arbeid med å utvikle "Open sululation platform" ble det også jobbet med et lignende prosjekt, der Åkp står for prosjektledelsen.

I og med at samarbeidsprosjektet som lanseres i dag løser teknologibiten i en felles simuleringsplattform har det Åkp-ledede prosjektet vridd oppmerksomheten mot å finne ut av hvordan spesielt små og mellomstore bedrifter kan delta i en felles simuleringsplattform og samtidig beskytte sin teknologi og metoder mot innsyn som gjør at konkurrenter kan kopiere dem.
Målet er å være ferdig med prosjektet i løpet av første halvår, sier Børre Rydningen i Åkp.
Dette prosjektet står bare på startstreken

Publisert: 20.03.2018 12:37

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:19