Utvidar og spissar hotelldrifta
LYSE UTSIKTER: Vertskapet Arvid Otterdal og Marit Nordheim Otterdal ved Visnes Hotel trur medlemskapet i «De Historiske» vil gi meirverdi. No står ei større investering for tur. 
Nytt

Utvidar og spissar hotelldrifta

Etter seks års drift har ekteparet på Visnes Hotel sikra grunnlag for å utvide. Dei er også eitt av to lokale hotell som er godkjent i «De Historiske»-samarbeidet.

Marius Rosbach
13.01.2020
Visnes Hotel i Stryn fekk nytt liv etter at ekteparet Marit Nordheim Otterdal og Arvid Otterdal satsa på staden.
Etter seks års drift med plussresultat og stadig auka omsetning, er dei klare for å ta nye steg. Før helga blei det kjent at Visnes saman med Hotel Union Geiranger slapp inn nålauget som medlemmar i «De Historiske Hotel & Spisesteder» - ei samanslutning med hotell og spisestader som siktar seg inn mot gjestar i det øvre prissjiktet.
– Gjestar har vi uansett slik vi ligg plassert med mange turistar som kjem forbi. Men det gjeld å finne det rette segmentet og for oss er dette noko vi har valt etter kvart som vi har fått hotellbygninga i stand, fortel Marit Nordheim Otterdal til NETT NO.

Trangt nålauge

«De historiske» fekk 46 førespurnader om nye medlemskap i løpet av fjoråret. Berre ni bedrifter (sjå oversikt under) fekk godkjend medlemskap. På Nordvestlandet er Brosundet Hotel i Ålesund og Hotel Union Øye medlem frå før.
Medlemane i samanslutninga har dobla omsetninga sidan 2016. De er også i gong med ei nysatsing på kurs- og konferanse, ifølge pressemeldinga om medlemskapet.
For å bli medlem må ein bli godkjent etter ein rekke kriteria og dei blir vurdert på grunnlag av besøket til ein gjest, som testar alt frå rom til mat og service.

Les også:


Bygger om låven

Den satsinga skulle passe Visnes Hotel godt. Otterdal fortel at dei skal i gang med ei større investering i desse dagar. Etter at sjølve hotellbygget er oppgradert, står låven for tur.
– Det er eit stort prosjekt, som vi har ønska oss lenge, fortel ho.
Bygget blir fullisolert og får plass til fire nye større rom og lokale for møter og ulike arrangement. Frå før har dei 15 rom i hotellet. Etter utvidinga vil dei ha plass til nærare 50 gjestar.

Les også:


Siktar mot solid auke i omsetning

2019 blei det første året der ekteparet begge jobba fulltid ved hotellet. Mannen Arvid hadde fram til årskiftet i fjor anna jobb ved sidan av.
Omsetninga klatra over fire millionar i 2017 og i 2019 kom dei opp i kring 4,7 millionar. Fjoråret enda – som dei tidlegare driftsåra – med overskott.
– Vi har investert mykje – men med grunnlag i det vi har fått inn. Dei nye romma og møtelokala vil tilføre oss ganske mykje, og vi trur det er mogleg å komme opp i seks-sju millionar kroner. Då har vi ei god drift, seier ho.

Trur på fordelar

No har dei full drift frå mai til slutten av september, men Otterdal håpar medlemskapet i «De Historiske» kan gi grunnlag for auka drift større delar av året.
– Dei har ein del firmakundar vi kan ha nytte av om vår og hausten. Då har vi kapasitet. For grupper har vi ofte aktivitetar som til dømes hjortejakt om hausten, fortel ho.

Les også:



Nye i «De Historiske Hotel & Spisesteder»


  • Hotel Union Geiranger – Geiranger
  • Boen Gård, Kristiansand
  • Eilert Smith Hotel, Stavanger
  • Visnes Hotel, Stryn
  • Ringnes Gård, Noresund
  • Atlungstad Brenneri, Ottestad ved Hamar
  • Høymagasinet, Oslo
  • Speilsalen Britannia Hotel – Trondheim
  • Riskafjord II – Lysefjorden

Dei nye romma og møtelokala vil tilføre oss ganske mykje, og vi trur det er mogleg å komme opp i seks-sju millionar kroner. Då har vi ei god drift

Publisert: 13.01.2020 14:25

Sist oppdatert: 15.03.2021 08:18