Nett.no Logo
Mega menyMega meny

BLI ABONNENT PÅ NETT NO

Hold deg oppdatert på alt som rører seg i næringslivet på Nordvestlandet!

Med abonnement hos oss får du tilgong til NETT NO på alle digitale plattformer. 

Eit månadsabonnement mot betalingskort kostar kr. 129,- 
Eit årsabonnement mot faktura kostar kr. 1.399,- 

Kontakt Magnus på tlf 95247209 / magnus@nett.no for eit godt tilbud på fleire abonnement til di bedrift. 

129,- pr. mnd.
Trur på gjennomslag for lokalmat-app

LOKALMAT: Børre Waagan og Tor Kristian Stevik reknar med at 30 lokalmatprodusentar har knytt seg til Bazeat før jul.

Trur på gjennomslag for lokalmat-app

Dei satsar først på å lukkast i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Deretter skal løysinga ut i resten av Norge, og endå lenger.

- Mange har vore skeptiske, og det har ikkje vore lett å få støtte, men no er vi komne eit godt stykke på veg.

- Dei som har tatt lølysinga i bruk, er svært positive.

Det seier gründer Børre Waagan i Bazeat, som gjennom ein app vil knyte saman folk og lokalmatprodusentar.

Ervik-styrt
Han har no alliert seg med Tor Kristian Stevik og Ali Fetouni i Ervik-baserte Creeact, som står føre teknologiutviklinga.

- Den vidare satsinga skjer frå Ervika. Dette er noko vi har verkeleg tru på, seier Stevik.

Målet er at lokalmatprodusentar skal få varene ut til eit større publikum, samstundes som dei som vil ha produkta, får dei på ein lettvint måte.

Via appen vil ein til eikvar tid ha informasjon om ulike lokalmatprodusentar, vareutval og prisar.

Logistikk
I tillegg vert det jobba med ulike logistikkløysingar.

- Der ser vi på felire ulike modellar, seier Waagan.

I Sogn og Fjordane har ein etablert samarbeid med eit transportselskap.

- Men dette kan også løysast på andre måtar, til dømes ved samarbeid mellom personar eller ved at ein sjølv hentar produkta.

- Med hjelp av appen er tanken at ein skal få presentert ulike modellar, og så kan folk velje sjølve.

Gode erfaringar
Han fortel om gode erfaringar med dei som har tatt i bruk løysinga.

- Blant anna har vi knytt Smak av Sogn og Fretheim hotel saman.

- Før vår løysing hadde dei ikkje noko samarbeid.

Hittil har 12 lokalmatprodusentar knytt seg til Bazeat.

- Før jul satsar vi på å vere minst 30. Det skal vi klare, seier Waagan og Stevik.

Siste artikler

Generasjonsskifte og hotellopning for Ervik

Linebåtreiarlaget på Stadlandet har fått råd for korleis dei skal unngå strid ved generasjonsskifte. Snart opnar dei også hotell - og døyper nye båtar.

Seriegründerens råd: – Jeg tenkte for smått

Christian Pritchard hadde tre råd da han fortalte om jobben som seriegründer til investorer og vekstselskaper. Og han er åpen om hva han burde gjort annerledes. 

Rekordår for trålarar

Torskeprisen er tredobla dei siste fem åra. Det har gitt rekordhøge inntekter for norske fiskarar.

Fyrtårn-hagar i havgapet

Er det mogleg å få grønsaker og blomar til å spire og gro på forblåste og ramsalte øyar i havgapet? Fyrfolket langs kysten visste iallfall råd.

Vurderer børsnotering i USA

Hofseth Biocare har leigd inn hjelp for å vurdere børsnotering i USA.

Millionbot til rederi etter dødsulykke

Foretakstraff for Nordnes-rederiet på Valderøya, som nekter å vedta forelegget for brudd på skipsikkerhetsloven.

NETT NO
Ansvarleg redaktør: Ogne Øyehaug
Ansvarleg redaktør: Kjetil Haanes
Dagleg leiar: Eirik Staurset

Utgivar:
Bakkar og Berg Media AS
Pb. 142
6099 Fosnavåg

Kontakt:
Redaksjon: redaksjon@nett.no / Tlf: 95 77 97 27
Annonse: annonse@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Abonnement: abonnement@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Tips: tips@nett.no

NETT NO arbeider etter Ver Varsam-plakaten sine normer for god presseskikk og Tekstreklameplakaten sine normer for skilje mellom redaksjonelt stoff og reklame/sponsing. Alt innhald på NETT NO er opphavsrettsleg verna. NETT NO har ikkje ansvar for innhaldet på eksterne nettsider som det blir lenka til.