Nett.no Logo
Mega menyMega meny

NETT.NO Abonnement

Registrér ein konto på vår næringsportal for 129,- pr mnd, og få tilgang på:

  • Unike artiklar om økonomi og næringsliv på Sunnmøre og i Nordfjord, som du ikkje finn i andre publikasjonar!
     
  • Tilgang på tenester som Nytt om Namn, Synspunkt og stilling ledig.
     

Med abonnement har du tilgang til NETT NO på alle digitale plattformer - du kan lese når du vil, kvar du vil og i det formatet som passar deg.

129,- pr. mnd.
Trur på gjennomslag for lokalmat-app

LOKALMAT: Børre Waagan og Tor Kristian Stevik reknar med at 30 lokalmatprodusentar har knytt seg til Bazeat før jul.

Trur på gjennomslag for lokalmat-app

Dei satsar først på å lukkast i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Deretter skal løysinga ut i resten av Norge, og endå lenger.

- Mange har vore skeptiske, og det har ikkje vore lett å få støtte, men no er vi komne eit godt stykke på veg.

- Dei som har tatt lølysinga i bruk, er svært positive.

Det seier gründer Børre Waagan i Bazeat, som gjennom ein app vil knyte saman folk og lokalmatprodusentar.

Ervik-styrt
Han har no alliert seg med Tor Kristian Stevik og Ali Fetouni i Ervik-baserte Creeact, som står føre teknologiutviklinga.

- Den vidare satsinga skjer frå Ervika. Dette er noko vi har verkeleg tru på, seier Stevik.

Målet er at lokalmatprodusentar skal få varene ut til eit større publikum, samstundes som dei som vil ha produkta, får dei på ein lettvint måte.

Via appen vil ein til eikvar tid ha informasjon om ulike lokalmatprodusentar, vareutval og prisar.

Logistikk
I tillegg vert det jobba med ulike logistikkløysingar.

- Der ser vi på felire ulike modellar, seier Waagan.

I Sogn og Fjordane har ein etablert samarbeid med eit transportselskap.

- Men dette kan også løysast på andre måtar, til dømes ved samarbeid mellom personar eller ved at ein sjølv hentar produkta.

- Med hjelp av appen er tanken at ein skal få presentert ulike modellar, og så kan folk velje sjølve.

Gode erfaringar
Han fortel om gode erfaringar med dei som har tatt i bruk løysinga.

- Blant anna har vi knytt Smak av Sogn og Fretheim hotel saman.

- Før vår løysing hadde dei ikkje noko samarbeid.

Hittil har 12 lokalmatprodusentar knytt seg til Bazeat.

- Før jul satsar vi på å vere minst 30. Det skal vi klare, seier Waagan og Stevik.

Siste artikler

Knallstart for nyopprykka klynge

Klyngeorganisasjonen NCE Blue Legasea kunne neppe fått ein betre start på sin nye status som Norwegian Centre of Expertice (NCE). 

Vil byggje fleire skip for reiselivet

- Dei må kjenne oss dårleg dei som trur at vi stoppar ved dei fire båtane vi har bestilt til Havila Kystruten.

Tommel opp for Arctic Nutrition

Dei første testane av silderognprodukt som legemiddel mot psoriasis er lovande for Arctic Nutrition.

Legg ned, men vurderer ny etablering

Frå årskiftet er det slutt for Fagmøbler-butikken i Stryn. Eigarane vil framover vurderer om det er grunnlag for ei ny satsing i Stryn, og bur seg også på å bygge ut kjøpesenter for 30 millionar i Vågsøy.

- Omstillinga i ferd med å løne seg

Ulstein jaktar nye kontraktar innan offshore vind og ferjer/cruise. Gunvor Ulstein er optimist.

Over ni prosent rente for Dof Subsea

DOF Subsea lukkast med å hente inn 900 millionar kroner i obligasjonslån. Renta er over ni prosent.

NETT NO
Ansvarleg redaktør: Ogne Øyehaug
Ansvarleg redaktør: Kjetil Haanes
Dagleg leiar: Eirik Staurset

Utgivar:
Bakkar og Berg Media AS
Pb. 142
6099 Fosnavåg

Kontakt:
Redaksjon: redaksjon@nett.no / Tlf: 95 77 97 27
Annonse: annonse@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Abonnement: abonnement@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Tips: tips@nett.no

NETT NO arbeider etter Ver Varsam-plakaten sine normer for god presseskikk og Tekstreklameplakaten sine normer for skilje mellom redaksjonelt stoff og reklame/sponsing. Alt innhald på NETT NO er opphavsrettsleg verna. NETT NO har ikkje ansvar for innhaldet på eksterne nettsider som det blir lenka til.