Tom Hestnes Trodde Farstad ville ta lederrolle
TOK TID: Farstad Shippings tidsbruk i refinansieringsprosessen overrasket forvalter Tom Hestnes (t.v). Tilbudet obligasjonseierne til slutt fikk på bordet var umulig å leve med. Her blir han intervjuet av Syslas Gerhard Flaaten.
Nytt

Tom Hestnes: Trodde Farstad ville ta lederrolle

Da forvalter Tom Hestnes i 2015 vurderte nedturen i offshoremarkedet mente han Farstad Shipping ville handle raskt for å refinansierer, overleve som selvstendig aktør og ta en lederrolle i konsolideringen.

22.09.2017
Farstad Shipping hadde i utgangspunktet et godt utgangspunkt for en refinansieringen, slik forvalter Tom Hestnes i Alfred Berg beskrev situasjonen på nettavisen Syslas konferansen om offshorekrisen i Ålesund i dag. Sammen med DOF og Solstad var det selskapet han regnet med ville bli stående .
I februar 2016 tok Berg og andre som representerte obligasjonseiere i Farstad kontakt med rederiet og inviterte til et møte sammen med DNB for å diskutere mulige løsninger. Alt de fikk var en takk for henvendelsen, i følge Hestnes.

Voldtekt av usikrede långivere

Da obligasjonseierne sent på høsten 2016 til slutt fikk et forslag på bordet var kassen i ferd med å tømmes. Situasjonen var prekær, sier Hestenes, og karakteriserer tilbudet fra rederiet og Kristian Siem - som da var aktøren som skulle ta over som majoritetseier i Farstad Shipping - som en "voldtekt av usikrede kreditorer".
Dermed fikk Farstad og Siem tommelen ned.

Gikk for egen løsning

Krisen i Farstad Shipping førte at banken og obligasjonseierne gikk sammen om en ny løsning, der Farstad Shipping blant annet skulle gå ut i aksjemarkedet og reise ny kapital uten på ha en ny sentral storaksjonær i selskapet.
Dagen før alt var på plass kom Kjell Inge Røkkes Aker og John Fredriksens selskap Hemen Holding å tilbåd seg å gå inn i avtalen. Etterforhanldinger på kvelden og morgenen etter ble det enighet.
Det var en klart bedre løsning for kreditoreren enn Siem-alternativet, slik Hestnes ser det.

Klar for runde to

Alfred Berg så en mulighet i å gå inn i det fondet mente var undervurderte obligasjonenr da offshorekrisen kom.
I hovedsak har det vært en vellykket strategi i følge Hestnes, som nå mener det er mulighter for at det blir nok en runde med refinansieringer.
- Vi ser konturene av at vi går mot runde to i supply, sier Hestnes.

Publisert: 22.09.2017 07:26

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:14