Nett.no Logo
Mega menyMega meny

NETT.NO Abonnement

Registrér ein konto på vår næringsportal for 129,- pr mnd, og få tilgang på:

  • Unike artiklar om økonomi og næringsliv på Sunnmøre og i Nordfjord, som du ikkje finn i andre publikasjonar!
     
  • Tilgang på tenester som Nytt om Namn, Synspunkt og stilling ledig.
     

Med abonnement har du tilgang til NETT NO på alle digitale plattformer - du kan lese når du vil, kvar du vil og i det formatet som passar deg.

129,- pr. mnd.
Samler unge talenter

UTVALGT: Lene Æsøy fullførte sivilingeniørutdannelsen i sommer. Nå er hun trainee i Vard og en av 25 unge som er plukket ut til Rotarys årlige utviklingsseminar for unge ledere. 

Samler unge talenter

- Uansett om du er leder eller ikke så er det veldig nyttig å lære om ulike personlighetstyper, sier Lene Æsøy en av 25 unge talenter som plukket ut til Rotarys årlige leder- og utviklingssamling.

Det er Rotary for Sunnmøre og Romsdal som står for arrangementet, med et tredagers program rette mot unge ledere og talenter i arbeidslivet.

Mye av programmet går ut på å lære seg selv bedre å kjenne og utvikle samspillet mellom mennesker. Midt i blinken, mener Æsøy, som nettopp har flyttet tilbake til Sunnmøre begynt i en toårig trainee-stilling i Vard etter å ha fullført sivilingeniørstudiet i Trondheim.

FORELESER: Foreleserne stiller opp gratis for Rotarys årlige leder og utviklingsseminar for unge ledere. Fra venstre Terje Græsdal (Admit),  Liv Jorunn Ervik (Driw) og Rolf Klock (Capricorn)

- Uansett om du hva du gjør, om du er leder eller ikke, så er det veldig god hjelp å ha kunnskap om ulike personlighetstyper. Du kan bruke den kunnskapen til å få bedre dynamikk, for eksempel på et møte, sier Æsøy.

Plukket ut
Seminaret er ikke forbeholdt Rotary-medlemmer, og de færreste som deltar er medlemmer. Men de er spurt om å delta etter anbefalinger fra Rotary-medlemmer i bedriftene på Sunnmøre og i Romsdal.

I år er arrangementet lagt ti Ulsteinvik programmet omfatter gruppeoppgaver, forelesninger, bedriftsbesøk (til Kleven).

I tillegg til å lære om personlighetstyper og samspill, er det forelesninger om kulturforskjeller og makt- og påvirkning i lederrollen, i tillegg til sosialt samvær. 

Siste artikler

Når man må hente fram urkreftene

- Det er lurt å tenke gjennom hvordan man skal bygge immunforsvar og slik kunne stå i det vanskelige når det kommer – for det kommer for de aller fleste i løpet av livet, sier Hanne Kristin Rohde.

Roksvåg dobla verdien på gondolsatsinga

Richard Grov har kjøpt ut partnaren Geir Egil Roksvåg frå Loen Skylift. Roksvåg får att det dobbelte av innsatsen.

Til topps i Ocean Space Race

Elever i faget Teknologi og forskningslære fra Spjelkavik videregående vant i to klasser under finalen i Ocean Space Race i Trondheim forrige fredag.

- Økende aktivitet i kjøp og salg

Martin Olsen Høye og Runar Nordby Johnsen i Adviso Advokatfirma var rådgivere ved Mørenot-salget. De venter økt kjøp og salg av bedrifter på Nordvestlandet.

Flere ungdommer til fiskeri og havbruk

Flere elever velger sjømatfag, viser ferske søkertall til landets videregående skoler. Stor økning siste to år. 

Har flere nye medlemmer klare

Initiativtakerne til en felles simuleringsplattform for den maritime industrien har allerede flere partnere med på laget.

NETT NO
Ansvarleg redaktør: Ogne Øyehaug
Ansvarleg redaktør: Kjetil Haanes
Dagleg leiar: Eirik Staurset

Utgivar:
Bakkar og Berg Media AS
Pb. 142
6099 Fosnavåg

Kontakt:
Redaksjon: redaksjon@nett.no / Tlf: 95 77 97 27
Annonse: annonse@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Abonnement: abonnement@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Tips: tips@nett.no

NETT NO arbeider etter Ver Varsam-plakaten sine normer for god presseskikk og Tekstreklameplakaten sine normer for skilje mellom redaksjonelt stoff og reklame/sponsing. Alt innhald på NETT NO er opphavsrettsleg verna. NETT NO har ikkje ansvar for innhaldet på eksterne nettsider som det blir lenka til.