Nett.no Logo
Mega menyMega meny

NETT.NO Abonnement

Registrér ein konto på vår næringsportal for 129,- pr mnd, og få tilgang på:

  • Unike artiklar om økonomi og næringsliv på Sunnmøre og i Nordfjord, som du ikkje finn i andre publikasjonar!
     
  • Tilgang på tenester som Nytt om Namn, Synspunkt og stilling ledig.
     

Med abonnement har du tilgang til NETT NO på alle digitale plattformer - du kan lese når du vil, kvar du vil og i det formatet som passar deg.

129,- pr. mnd.
Revolusjonerer undervisning med ny teknologi

ANATOMISTUDIE: Thea Voldsund og Sarah Hogde på Herøy vidaregåande skule kan sjå eit tredimensjonalt bilde av hjertet ved hjelp av brillene dei har på. Her her det tredimensjonale bildet dei kan sjå, manipulerte inn i fotografiet. 

Revolusjonerer undervisning med ny teknologi

- Uææ! Ho tok ut hjertet!

Kanutte Kopperstad og elevkollegaer ved Herøy Vidaregåande skule, helse- og oppvekstfag fekk i dag teste ut det som kan bli eit vanleg undervisningsverkty i undervisningen ved skulen, briller som som viser fram tredimensjonale figuar.

Gjennom brillene ser dei ein person som står midt i rommet. Dei kan gå rundt personer, gi kommandoar som får fram dei ulike kroppsdelane, innvollar, blodårar, skjelettet og altså hjertet, som ein av Kopperstad sine kollegar altså tok ut av kroppen.

Visualisere
Etter at helse- og oppvekstelevane hadde testa systemet, fekk TIP-elevar sjå på ein kompressor og naturbrukelvane sjå på fiskerbåtar.

SYNLEG MED BRILLER: I midten foran på bildet her står ein person - ein tredimensjonal anatomisk plansje - synleg for elevane som har brillene på. Herøy vidaregåande skule satsar på ny teknologi. I midten, Håvard Notøy i Fostech. Elevane frå venstre; Vanja Urke, Sarah Hodge, Thea Voldsund, Erika Andresson og Kanutte Kopperstad.

Brillene gir undervisninga ein ekstra dimensjon, du ser det du blir undervist om - kan ta på det, flytte på ting og beveget deg rundt. Brillene lar deg sjå klasserommet og alle som er der saman med deg, men gir deg altså ein ekstra dimensjon i tillegg.

Revolusjonerande, meiner rektor Gullik Kjeldstadli ved Herøy Vidaregåande skule.

Inn i skuleverket
Det er Håvard Notøy i Fostech som er primus motor bak satsinga på å ta teknologien inn i skuleverket.

Fostec har spesialisert seg på å utvikle system for bruk av det som blir kalla AR-briller, som gir brukarane høve til å utnytte tilleggsinformansjon i brillene - og kommuniserer med andre som har tillgang til den same informasjonen. På den måte kan til dømes ein servicemekanikar på andre sida av jordkloda dele det ho eller han ser med kollegaer heime på kontoret på Nordvestlandet og saman løyse problem.

Les også: Først i Noreg med banebrytande teknologi

Forsking- og utviklingsprosjekt
No jobbar Fostech saman med Herøy vidaregåande skule for å få i gang eit fleirårig forsking- og utviklingprosjekt for å utvikle teknologien og tilpassa undervisningmateriell.

Målet er å samarbeide med forskingsmiljø som skal bidra til utviklinga og måle effekten på elevane undervegs i prosjektet. Notøy og Kjelstadli ser for seg eit prosjekt over to til fire år. Søknaden om å få finansierte prosjektet skal vere klart til hausten. 

Siste artikler

Synst plast tek for mykje fokus

Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge meiner forsuring og klimaendringar er vel så utfordrande som plastproblem i havet. Han møter motbør.

Opptur for rekeprodusent

Coldwater Prawns of Norway med overskudd igjen.  

Ferjemannskap med bekymringsmelding til direktoratet

Ferjemannskapet på strekninga mellom Hufthamar i Austevoll og Krokeide i Bergen meiner nye eigarar og nye bemanningsreglar set tryggleiken til passasjerane i fare. 

Fekk stor kontrakt på nye 'Geir'

Acel i Ålesund er tildelt kontrakt med Vaagland Båtbyggeri på leveranse og installasjon av hybrid framdriftssystem på norges største linebåt.

Brunvoll hankar inn kontraktar

Brunvoll skal levere plug-in hybridsystem til sightseeingbåten Brim Explorer, samt stor utstyrspakke til Hordalaks sin nye brønnbåt.

Lanserer sykkel-"tour" i Møre og Romsdal

Fjord Norge lanserer ei utfordrande rute saman med lokalt reiseliv.

NETT NO
Ansvarleg redaktør: Ogne Øyehaug
Ansvarleg redaktør: Kjetil Haanes
Dagleg leiar: Eirik Staurset

Utgivar:
Bakkar og Berg Media AS
Pb. 142
6099 Fosnavåg

Kontakt:
Redaksjon: redaksjon@nett.no / Tlf: 95 77 97 27
Annonse: annonse@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Abonnement: abonnement@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Tips: tips@nett.no

NETT NO arbeider etter Ver Varsam-plakaten sine normer for god presseskikk og Tekstreklameplakaten sine normer for skilje mellom redaksjonelt stoff og reklame/sponsing. Alt innhald på NETT NO er opphavsrettsleg verna. NETT NO har ikkje ansvar for innhaldet på eksterne nettsider som det blir lenka til.