RS Systems A Arets Gaselle
ÅLESUND: Amund Djuve til h. overleverte Gaselleprisen til RS-Systems i Ålesund mandag. Daglig leder Norvald Muren til v. og styreleder Bård Ottesen i midten. 
Nytt

RS-Systems Årets Gaselle

RS-Systems i Herøy er Årets Gasellebedrift i Møre og Romsdal. 

Kristin Vidhammer
20.11.2017
RS-systems lager utstyr som måler egenskaper i materialer fra reservoar. Selskapet ble etablert i 2010. Første kunden fikk de i Saudi-Arabia.
- Vi har vært heldig og fått de rette kontaktene i Midt-Østen, fortalte styreleder og hovedaksjonær Bård Ottesen og daglig leder Norvald Muren under Gasellekåringen.
I fjor omsatte de for ca 20. millioner.
- Vi ser lyst på framtida, og vi vokser, sa de.
Les mer om selskapet her også:
De er av de fremste i verden på kjerneanalyse av oljereservoar, men har ingen planer om å selge selskapet eller flytte fra Mjølstadneset i Herøy.
- Nei, selv om de fleste kundane er internasjonale, vil vi utvikle oss videre herifra. Målet er å skape et sunt selskap, som hele tida er fremst på teknologi, sa hovedeier og utviklingssjef Bård Ottesen til NETT NO i januar i år.

De fire andre bedriftene på Gaselletoppen:


På de følgende plassene var:
5. plass: Artec Aqua (sju ganger Gaselle), Ålesund.
4. plass: Scala Industrivekter as, Ålesund.
3. plass: FSV-Management, Molde.
2. plass: Innohus, Ålesund.
I fjor var det Premier Seafood i Ålesund som ble kåret til
Se også Gaselletoppen i Møre og Romsdal i
Les om kriteriene for å bli Gasellebedrift i faktaboksen ved siden av/under.

Litt færre gasellebedrifter i M&R enn snittet i landet

Møre og Romsdal har merket oljesmellen, og det er nå litt færre gasellebedrifter her enn gjennomsnittet i landet. Det er nå 5,7 gasellebedrifter pr. 10.000 innbyggere i Møre og Romsdal, mens gjennomsnittet i landet er 5,8. Sogn og Fjordane har til sammenligning 6,6 gaseller pr. 10.000 innbyggere.
I mange år har Møre og Romsdal vært over gjennomsnittet i landet når det gjelder antall gasellebedrifter. I perioden 2004-2017 har man hatt så mange som 81 gasellebedrifter pr. 10.000 innbyggere i Møre og Romsdal - noe som er flere enn i de fleste fylker.
- Møre og Romsdal er i ferd med å ta igjen Rogaland, som tradisjonelt har ligget høyt på Gaselletoppen, sa sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, under Gasellekonferansen i Ålesund mandag.
Nå har Rogaland bare 3,3 gasellebedrifter pr. 10.000 innbyggere, slik at det er fullstendig snudd om.

Antallet gasellebedrifter stiger nå igjen etter finanskrisa

Toppen når det gjelder antallet gaseller i fylket var i 2008, da man hadde 324 gaseller i Møre og Romsdal. I fjor var det 151 gaseller, og tallet har steget jevnt igjen etter finanskrisa.
Ålesund ligger tradisjonelt høyt i fylket på Gaselletoppen, og hadde i fjor 8,3 gaseller pr. 10.000 innbyggere, omtrent dobbelt så mange som Molde og Kristiansund.
Andre sunnmørskommuner som i år også ligger høyt når det gjelder gasellebedrifter - og over gjennomsnittet for fylket pr. 10.000 innbyggere - er Norddal (2 stk), Stranda (5 stk), Herøy (9 stk), Giske (8 stk), Haram (8 stk), Sula (6 stk), Skodje (3 stk) og Vanylven (2 stk).
Ulstein har tradisjonelt hatt mange, men hadde i fjor bare 3,5 gasellebedrifter pr. 10.000 innbyggere (totalt 3 stk).Man ser altså hvordan oljekrisa har slått ulikt ut på kommuner.
Gasellebedriftene i Norge står for en betydelig andel av sysselsettingen og -veksten.

Publisert: 20.11.2017 11:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:16