Nett.no Logo
Mega menyMega meny

NETT.NO Abonnement

Registrér ein konto på vår næringsportal for 129,- pr mnd, og få tilgang på:

  • Unike artiklar om økonomi og næringsliv på Sunnmøre og i Nordfjord, som du ikkje finn i andre publikasjonar!
     
  • Tilgang på tenester som Nytt om Namn, Synspunkt og stilling ledig.
     

Med abonnement har du tilgang til NETT NO på alle digitale plattformer - du kan lese når du vil, kvar du vil og i det formatet som passar deg.

129,- pr. mnd.
Øker fiskeri-satsing etter NCE-status

OPPRYKK: Daglig leder Wenche Uksnøy i Blue Legasea nådde opp i konkurransen om NCE-status for klyngen.

Øker fiskeri-satsing etter NCE-status

Den biomarine klyngen Blue Legasea får NCE-status. Øker satsingen på fiskerne.

Statusen som Norwegian Centre of Expertice (NCE) sikrer Blue Legasea fem millioner kroner i årlig offentleg støtte i fem år fremover.

I dag har Blue Legasea Arena-status, det laveste nivået i den offentlig finansierte klyngeprogrammet. Arena-status gir to millioner kroner i årlig støtte.

Blue Legasea er en klyngeorganisasjon for bedrifter som driver ved videreforedling av fiskeavskjær og restråstoff fra fiskeri og oppdrett. Tyngdepunktet for medlemsmassen er på Nordvestlandet, og bedriftenes produkter av fiskeolje, fiskemel og fiskebein er rettet både mot mennesker og fôrmarkedet. Blue Legasea består av 42 partnere fra hele den marine verdikjeden, fiskeriselskap, landbasert prosessindustri, teknologi og utstyrsleverandører samt forskingsaktører, akademia og kliniske miljøer. Biotech North-klyngen og bioprospekteringsmiljøet i Tromsø blir også en viktig samarbeidspartner fremover.

Satser mer på fiskeri
Opprykket betyr blant annet økt satsing på fangstleddet.

- Nå kobler vi oss tettere fiskeridelen av verdikjeden også, sier daglig leder Wenche Uksnøy etter at hun fikk vite om tildelingen på et Innvasjon Norge-arrangement i Oslo i formiddag.

Hun har tre mål; å trekke fiskerne tettere til den biomarine industrien, øke berabeidingsgraden i Norge og øke verdien av bearbeidede produkter.

Det betyr blant annet økt satsing på teknologi- og prosessutvikling, herunder satsingen på dokumenter helseeffekten av marine ingredienser.

Les også: Dokumentasjonsenter-start etter påske

Alt eller ingenting
To klyngeorganisasjoner med base i Ålesund, Blue Legasea og Norwegian Rooms,  var med i konkurransen om å rykke opp fra Arena- til NCE-status. Norwegian Rooms, som organiserer ferdigvareindustri, nådde ikke opp.

Les også: Får ikke NCE-status

Begge var kommet til veis ende i Arena-programmet og måtte rykke opp til NCE-status får å fortsatt kunne nyte godt av støtten gjennom klyngeprogrammet.

Siste artikler

Skuffa over Posten

Sykkylvsbladet gjekk på ein liten smell i fjor, men redaktør Frank Kjøde er mest uroleg for postomberinga.

Stor spenning rundt ankerhandterarane

Sjølv om stadig fleire riggar klarer seg sjølv utan hjelp, meiner offshoreanalytikar at det slett ikkje er heilsvart for ankerhandterarane.

Startar nedbemanninga ved Maritim Food

Selskapet som kapra eit større oppdrag frå Gjerdsvika-bedrifta, overtek om kort tid dei første delane av leveransen.

Har granska alle alvorlege småbåtulykker

17 omkom i fritidsbåtar i fjor, to døydde i ulukker med kajakk eller kano.

Pensjonskrav kan skape trøbbel i statsoppgjeret

Tysdag startar lønnsoppgjeret i staten. Trass i at det er eit såkalla mellomoppgjer, kan usemje om pensjon slå knute på forhandlingane.

- Beredskap har fått fornya aktualitet

– Det var ei bratt læringskurve, seier kystdirektør Einar Vik Arset etter at cruiseskipet Viking Sky var nær havari med 1.373 folk om bord.

NETT NO
Ansvarleg redaktør: Ogne Øyehaug
Ansvarleg redaktør: Kjetil Haanes
Dagleg leiar: Eirik Staurset

Utgivar:
Bakkar og Berg Media AS
Pb. 142
6099 Fosnavåg

Kontakt:
Redaksjon: redaksjon@nett.no / Tlf: 95 77 97 27
Annonse: annonse@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Abonnement: abonnement@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Tips: tips@nett.no

NETT NO arbeider etter Ver Varsam-plakaten sine normer for god presseskikk og Tekstreklameplakaten sine normer for skilje mellom redaksjonelt stoff og reklame/sponsing. Alt innhald på NETT NO er opphavsrettsleg verna. NETT NO har ikkje ansvar for innhaldet på eksterne nettsider som det blir lenka til.