Ny rekord for biomarin seminar
INVITERER TIL SEMINAR: Fire institusjoner står bak året samling for den biomarine industrien; NTNU, Sintef, Blue Legasea og Møreforsking. Her er arrangementskomiteen, f.v: Mari Liavaag Holm (NTNU), Grete Hansen Aas (NTNU), Janne Stangeland (Møreforsking) Robert Wolff (Sintef Ocean) Wenche Uksnøy  (Blue Legasea), Margareth Kjerstad (Møreforsking)
Nytt

Ny rekord for biomarin-seminar

Over 120 er påmeldt når biomarin bransje samles til forskingseminar for tredje gang. Det er rekord.

15.09.2017
- Jeg regner med at det blir fullt, sier Margareth Kjerstad i Møreforsking. Hun er leder for arrangementet "Biomarin FOU-mobilisering for økt regional verdiskaping" på NMK-bygget i Ålesund onsdag 20. september i neste uke.
Det er tredje år arrangement holdes. Fra under 50 deltagere i 2015, til hundre i fjor blir det 150 i år, om Kjerstads forventinger slår til.

Forskningsoppdatering

I år er også klyngeorganisasjonene for de biomarine bedriftene, Blue Legasea, med som en av arrangørene , sammen med Sintef, NTNU og Møreforsking.

Biomarine bedrifter som driver med foredeling av fiskeavskjær og marint mel og olje er det mange av på Nordvestlandet, og det er også bakgrunnen for at klyngeorganisasjonen Blue Legasea ligger i Ålesund.
På konferansen i neste uke får deltagerne en oppdatering på flere forskingsprosjekter knyttet til bransjen. Tidligere har næringen vært mye orientere mot foredling av fiskeoljer, men de siste årene har utnyttelsen av proteiner fått stor oppmerksomhet.
- Ny forskning på marint protein indikerer at det er en rekke, ønskede helseeffekter og peker på mulige, kommersielle anvendelser innen humant konsum og helse og ernæring. Biomarin næring har behov for dokumentasjon av egenskaper og helseeffekter for nye produkter. Tema for årets FoU-mobilisering er helseeffekter for marine ingredienser, nytt fra pågående FoU prosjekter og erfaringer fra bedrifter som satser på kommersialisering av nye marine ingredienser, sier Kjerstad.

Kobler forsking og finansiering

- Målsetningen med FoU mobiliseringen er å bidra til økt innovasjon og verdiskaping i regionen samt å gjøre FoU miljøene ved Campus Ålesund mer kjent. Vi ønsker å bidra til å løfte forsking- og utviklingsaktiviteten til bedriftene i regionen, sier Kjerstad om seminaret.
Ambisjonen er at sjømatnæringen utnytter en større del av de tilgjengelige forsknings- og innvasjonsmidlene, i følge Kjerstad.
Det er bakgrunnen for at også finansieringsinstitusjoner for forsking og utvikling er med i programmet; Forskningsrådet, Møre og Romsdal fylkeskommune, Innovasjon Norge og Horisont 2020-programmet (EU-midler).

Publisert: 15.09.2017 15:04

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:14