Full fart paa pizzafabrikken
STRANDA: Orkla har to pizzafabrikker på Stranda og vanligvis går det åtte lastebiler med frossenpizza ut fra produksjonen. 
Nytt

Full fart på pizzafabrikken

– I Orkla går det for full maskin og mer enn det, forteller Stein Erik Hagen om Grandiosa-produksjonen på på Stranda. 

26.03.2020
I Orka-konsernet går produksjonen døgnet rundt som følge av økt etterspørsel. Styreleder og største eier Stein Erik Hagen forteller til at Grandiosa-fabrikken på Stranda nå lager 1,2 millioner pizza i døgnet. Det er 20 prosent mer enn normalen.

Flere lager mat hjemme

Også ved Toro-fabrikken i Bergen og i Stabburets hermetikk-produksjon av Spaghetti à la Capri og lapskaus, er det full fart. Flere fabrikker som blant annet har levert hårsjampo, har nå lagt om til desinfiseringsprodukter.
– Det er ganske enormt. Noe av økningen er hamstring, men vi merker også at det er flere nordmenn som lager mat hjemme. Det er veldig få utenlands, og nesten ingen som går på restaurant. Dermed blir Orklas andel av konsumet høyere enn normalt, sier Hagen til avisa.

Reportasje frå NETT NO-magasinet:


Gjennom ulike eierskap i familieselskapet Canica, er Hagen likevel rammet av koronakrisen. Han er bekymret for konsekvensene for arbeidsplasser og mindre bedrifter.

Tror på nye konstellasjoner

Også Orkal-konkurrentene i Scandza har frossenpizza vært en vinner den siste tida, ifølge avisa. Produksjonen ved flere av deres fabrikker er gått natt og dag den siste tida – men denne uka er nivået tilbake til normalen.
Scandza-sjef Jan Bodd mener store aktører som Orkla, Tine, Nortura og Ringnes ser ut til å klare seg best. Han tror koronakrisen kan gi nye konstellasjoner i bransjen, og peker på at det kan være enklere for mindre aktører og gå sammen.

Les også:




Publisert: 26.03.2020 13:13

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:55