Nytt
Fra tom gate til travel millionbutikk
Restaurantene og barene har blåst liv i Kongens gate i Ålesund. Ligger an til å selge mat og drikke for over 60 millioner kroner i året.
20.05.2015
Det er fullt ved disken hos Linn Therese B. Dimmen og Anette A. Finnes i Kongensgate 6 i Ålesund. De to første månedene har gitt dem en solid start, og nå står sommer og turistsesong for døren.
- Vi merker veldig stor pågang av turister. Cruisebåtnæringen hjelper på veldig mye, sier Finnes. Hun og Dimmen har erfaring fra å drive hver sin kaffebar, Chocolatte på Moa og i Ålesund Storsenter, før fikk med seg samboer og ektefelle og etablerte kaffebaren Racoon.
- At vi fant et lokale i gågata var en bonus. Da bidrar vi til å skape liv i gågata og i byen, sier Finnes.
Flere restauranter og barer sammen er bare en fordel, det bidrar til mer trafikk som alle tjener på, slik hun ser det.
Litt lenger mot Valderøyfjorden holder XL Diner-grunnlegger Ivar Breivik på med å bygge om lokalene som tidligere huset utestedet Hummer & Kanari, i sidegaten åpnet sushi/grill-restauranten Zuuma dørene rett før 17. mai, og enda lenger borte åpnet Søstrene Fryd tidligere i år.
Fra å være en gate forretningsdrivende flyttet fra, er den blitt en gate forretningsdrivende flytter til.
I fjor høst flyttet Steinar Engen ut av Ålesund kjøpesenter og etablerte kjøkkenutstyrsbutikken Traktøren i Kongens gate. Han tror det er liv laga også for frittstående butikker utenom kjøpesentrene.
- Handlingsmønsteret endrer seg i Europa, og den endringen tror vi også kommer til Ålesund, .
Oljeprisfallet var ikke helt med i beregningen, vedgår Ottosen.
- Det er ikke gunstig, men jeg håper og tror at folk vil fortsette å gå ut og kose seg, sier Ottosen.
- Vi merker veldig stor pågang av turister. Cruisebåtnæringen hjelper på veldig mye, sier Finnes. Hun og Dimmen har erfaring fra å drive hver sin kaffebar, Chocolatte på Moa og i Ålesund Storsenter, før fikk med seg samboer og ektefelle og etablerte kaffebaren Racoon.
- At vi fant et lokale i gågata var en bonus. Da bidrar vi til å skape liv i gågata og i byen, sier Finnes.
Flere restauranter og barer sammen er bare en fordel, det bidrar til mer trafikk som alle tjener på, slik hun ser det.
Fire nye i år
Dimmen og Finnes kaffebar er bare en av flere nye restauranter og barer som har dukket opp i gågaten.Litt lenger mot Valderøyfjorden holder XL Diner-grunnlegger Ivar Breivik på med å bygge om lokalene som tidligere huset utestedet Hummer & Kanari, i sidegaten åpnet sushi/grill-restauranten Zuuma dørene rett før 17. mai, og enda lenger borte åpnet Søstrene Fryd tidligere i år.
Passerer 60 millioner
Til sammen vil de ni restaurantene/barene i gaten omsette for over 60 millioner kroner i året, etter NETT NOs vurdering. Det er et anslag basert på kjent omsetning og hva de nyeetablerte bedriftene venter å oppnå på årsbasis.Fra å være en gate forretningsdrivende flyttet fra, er den blitt en gate forretningsdrivende flytter til.
I fjor høst flyttet Steinar Engen ut av Ålesund kjøpesenter og etablerte kjøkkenutstyrsbutikken Traktøren i Kongens gate. Han tror det er liv laga også for frittstående butikker utenom kjøpesentrene.
- Handlingsmønsteret endrer seg i Europa, og den endringen tror vi også kommer til Ålesund, .
Spent på oljeeffekten
Trioen Anders Ottosen, Vincent Caballes og Petter Thoresen har planlagt Zuuma, sin japanskinspirerte sushi/grillrestaurant i et års tid og har nettopp åpnet i nybygget Kongens gate 13.Oljeprisfallet var ikke helt med i beregningen, vedgår Ottosen.
- Det er ikke gunstig, men jeg håper og tror at folk vil fortsette å gå ut og kose seg, sier Ottosen.
Flytter sentrum
Ivar Nesset, eier av bygården der Racoon leier på gateplan, tror etableringene i Kongens gate vil bidra til å flytte tyngdepunktet i sentrum mot nord, godt hjulpet av innflytting av de nye kontorbyggene til Vard og Farstad mot Valderøyfjorden og utgangen fra parkeringshuset i Aksla til Kongens gate.At vi fant et lokale i gågata var en bonus
Publisert: 20.05.2015 06:00
Sist oppdatert: 10.02.2021 13:44