Forventer mer positiv utvikling
KONTRAKT OPPSYNSBÅT: Kjetil Hantveit (Norwegian Rig Shuttle) og Rolf Harald Jensen (Fiskeridirektoratet) inspiserer den første av to arbeidsbåter Martime Partner bygger til bruk for Fiskeridirektoratet. Kontrakta er i underkant av 20 millioner kroner pr. båt, der første ble levert i desember i fjor og den andre skal leveres i 2018.  
Nytt

Forventer mer positiv utvikling

Maritime Partner med underskudd i fjor for tredje år på rad.  

Kristin Vidhammer
09.08.2018
Mens Maritime Partner-konsernet i 2013 og 2014 lå på en omsetning på +-300 millioner kroner, falt den i fjor under 200 millioner kroner, for første gang siden 2012.
Driftsinntektene ble i fjor 196 millioner, mot 220 millioner året før. Resultat før skatt ble et underskudd på 15 millioner, mot et underskudd på 8,8 året før (se tabell).
Til sammen er underskuddet før skatt de siste tre årene 26 millioner. Det tilsvarer det som konsernet tjente før skatt de fire foregående årene.

Økende ordrereserve

Konsernet driver utvikling av design, service, produksjon og salg av hurtiggående rednings- og patruljebåter i størrelse fra 5 til 25 meter gjennom merkevarer som Alusafe, Seabear og Weedo.
De eier datterselskapet UFAS Holding as og Maritime Partner Asia Pte. Ltd, Singapore (71 prosent), der sistnevnte driver salg og service i Sør-Øst Asia.
De solgte i fjor 44 båter og ordrereserven ved årsskiftet var tilfredsstillende og også økende de første månedene i 2018.
Les også:

Har gjennomført emisjon i juni i år

Styret skriver i årsmeldinga at de har i juni i år gjennomført en emisjon på 6 millioner kroner, som styrker arbeids- og egenkapitalen. De har også iverksatt betydelige kutt i kostnader, samtidig som ordrereserven er økende, noe som de mener gir grunnlag for videre drift. De påpeker imidlertid at det er risiko for brudd på lånebetingelsene.
Bokført egenkapital var ved årsskiftet på 22,3 prosent.

Forventer mer positiv utvikling

- Maritime Partner har i 2017 opplevd at markedet har vært svakere enn antatt. Offshore-segmentet er fortsatt preget av usikkerhet, mens satsingen mot andre segment og større båter er positiv. Etter en negativ utvikling i omsetning og resultater siste årene, forventer selskapet at 2018 og de neste årene vil vise en positiv utvikling basert på markedsprognoser, skriver styret videre i årsmeldinga.
Les også:
Les også:
Selskapet, som ble etablert i 1994, hadde i fjor 58 årsverk. De har i Ålesund et produksjonsområde på over 2500 kvadratmeter med egen produksjonshall med kraner og dypvannskai.
De største aksjonærene er John I. Olsen, Peder R. Myklebust og Møre og Romsdal Såkornfond, alle med 20,5 prosent hver. I tillegg er Tormod Hukkelberg, Norunn Bugge og Helge Hansen Eiendom as inne med ca. 8 prosent hver og Kjell Harnes med 4,9 prosent.


Publisert: 09.08.2018 15:29

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:25