Nett.no Logo
Mega menyMega meny

NETT.NO Abonnement

Registrér ein konto på vår næringsportal for 129,- pr mnd, og få tilgang på:

  • Unike artiklar om økonomi og næringsliv på Sunnmøre og i Nordfjord, som du ikkje finn i andre publikasjonar!
     
  • Tilgang på tenester som Nytt om Namn, Synspunkt og stilling ledig.
     

Med abonnement har du tilgang til NETT NO på alle digitale plattformer - du kan lese når du vil, kvar du vil og i det formatet som passar deg.

129,- pr. mnd.
Forretningsnettverk samler stadig flere

ÅLESUND: Nettverket har hatt jevn vekst siden det ble startet opp av Frank Victor Valderhaugstrand (bildet) i 2014. De har nå 74 bedrifter med i nettverket, alle fra Sunnmøre. 

Forretningsnettverk samler stadig flere

Det bransjeuavhengige forretningsnettverket B2B Arena vokser på Sunnmøre. 

Det ble rekorddeltakelse da næringsnettverket B2B Arena Sunnmøre inviterte til årets første seminar, der ti nye bedrifter ble presentert. Arrangementet fant sted på Norsk Maritimt Kompetansesenter og inneholdt både bedriftspresentasjoner, omvisning, foredrag og middag.

ÅLESUND: Over 120 deltok på årets første B2B-samling på NMK.

Godt over 100 ledere fra et tverrsnitt av lokalt næringsliv møtes jevnlig for å bygge og vedlikeholde relasjoner, utveksle erfaringer og kompetanse, samt for å skape nye forretningsmuligheter. 

Om arrangementene
- Gjennom våre arrangementer byr vi på verdifull mingletid, møtebørser, bedriftspresentasjoner, gruppeaktiviteter, sosiale og kulinariske opplevelser, i tillegg til inspirasjon og faglig påfyll fra Skandinavias mest etterspurte foredragsholdere, sier gründer og daglig leder, Frank Victor Valderhaugstrand i B2B Arena. 

Ifølge Valderhaugstrand skal de også være en god samfunnsbygger og samarbeider derfor tett med blant andre TV-aksjonen NRK og NTNU i Ålesund. Sistnevnte var representert på NMK med tillitsvalgte jenter og gutter fra studentorganisasjonene Start og NLU.

- Det er snart to år siden vi innledet et tett samarbeid med NTNU, et samarbeid som virkelig gagner begge parter. Studentene får både møte og høste erfaringer fra næringslivet, mens næringslivet på sin side mer enn villig lytter til den yngre og akademiske garde. Det er tross alt de som skal skape og forme fremtiden vår, sier han.

Har vokst jevnt siden starten
Nettverket har hatt jevn vekst siden det ble startet opp av Valderhaugstrand i 2014 og har nå 74 bedrifter med i nettverket, alle fra Sunnmøre. De har fire årlige nettverksseminar med foredrag, bedriftspresentasjoner, aktiviteter og middag. I tillegg har de arrangementer som juleavslutning og utenlandstur, samt et lunsjtreff en gang i måneden.

- Vi har også hatt to såkalte møtebørser i året hvor bedriftene får anledning til å "speeddate" hverandre. Fra september av vil vi erstatte disse med et frittstående årlig heldagsarrangement, et opplegg og en nysatsning vi har veldig tro på, sier han. 

Ifølge Valderhaugstrand har folk en sterk tendens til å gjøre forretninger med de man kjenner fra før, eller med de man har fått anbefalt av forretningsforbindelser, venner og bekjente.

MEDLEM: Kjetil Blomvik (i midten) i Vino Piemonte as mener B2B er en viktig arena for å bygge nettverk i næringslivet. 

- Lojalitet, tillit og gjensidighet oppstår naturlig når mennesker over tid har lært hverandre å kjenne, sier han. Ved å bygge sterke og langsiktige relasjoner mellom næringslivets lokale ledere bidrar vi samtidig sterkt til at verdier både skapes og forblir i regionen.

Erfarings- og kompetanseutvikling
Det er mer enn forretninger som står på agendaen når nettverkets medlemmer møtes, ifølge Valderhaugstrand. Erfarings- og kompetanseutveksling står også helt sentralt.

- Jeg pleier å si at den mest effektive formen for innovasjon oppstår når ulike erfaringer og kompetanser møtes. Det vil alltid være noen som ligger foran, så ved å lytte og lære av hverandre sparer man fort både tid og penger.

Nettverket finansieres gjennom en årlig medlemsavgift. Omsetningen i 2016 var på 2,2 millioner kroner og resultatet før skatt var ca. 200.000 kroner. 

Har vært med siden starten
Kjetil Blomvik i Vino Piemonte as, sier han har vært medlem i B2B Arena-nettverket siden det ble etablert.

- Det er en viktig arena for å bygge nettverk med næringslivsfolk og der vi også får høre mange gode foredragsholdere. Det er også en fin arena og mulighet for bedrifter å presentere seg. Det er et bredt spekter av bransjer som er representert i nettverket, sier Blomvik. 

Siste artikler

Store PSV-ar einaste lyspunktet

Nye langtidskontraktene for store PSV-ar gir litt håp for frustrerte supplyreiarar.

Kan Åge Remøy snart heise flagget på nytt?

10. oktober 2016 firte Åge Remøy Rem-flagget etter å ha tapt kampen mot Solstad og Røkke. Kan flagget snart heisast på nytt i Fosnavåg?

Slik ser det ut om bord i nyeferja

Fjord1 har no overtatt frå Havyard den første av tre ferjer som skal trafikkere strekninga Hareid - Sulesund.

Vil ha konsolidering i fiskeindustrien

Fiskeindustrien tjener for lite og trenger konsolidering, mener banksjef Jan Rune Hurlen i Sparebank1 SMN.

Island Offshore-ansatte skifter likevel arbeidsgiver

De tidligere Island Offshore-ansatte var klare til å ofre jobbene heller enn å miste tariffavtalen hos sin nye arbeidsgiver, men blir nå med over til det nye selskapet.

Strengare eigarskapskrav for sjarkfiskarar

Fiskeridepartementet strammar neste år inn reglane for kven som kan delta i dei viktigaste kystfiskeria, den såkalla opne gruppa.

NETT NO
Ansvarleg redaktør: Ogne Øyehaug
Ansvarleg redaktør: Kjetil Haanes
Dagleg leiar: Eirik Staurset

Utgivar:
Bakkar og Berg Media AS
Pb. 142
6099 Fosnavåg

Kontakt:
Redaksjon: redaksjon@nett.no / Tlf: 95 77 97 27
Annonse: annonse@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Abonnement: abonnement@nett.no / Tlf: 95 24 72 09
Tips: tips@nett.no

NETT NO arbeider etter Ver Varsam-plakaten sine normer for god presseskikk og Tekstreklameplakaten sine normer for skilje mellom redaksjonelt stoff og reklame/sponsing. Alt innhald på NETT NO er opphavsrettsleg verna. NETT NO har ikkje ansvar for innhaldet på eksterne nettsider som det blir lenka til.