Faar ikke NCE status
NÅDDE IKKE OPP: Daglig leder Oddbjørn Hatløy og styret i Norwegian Rooms må ta frem plan B for å bevare klyngeorganisasjonen etter at Innovasjon Norge sa nei til å gi den status som Norwegian Centre of Expertise.
Nytt

Får ikke NCE-status

Norwegian Rooms nådde ikke opp i konkurransen om å bli tildelt status som Norwegian Centre of Expertise. 

08.11.2018
Et ja på søknaden om NCE-staus ville gitt Norwegian Rooms fem millioner kroner i årlig offentlig støtte i fem år fremover.
Nå må medlemmene i klyngen ta frem plan B og finansiere driften på andre måter.
Norwegian Rooms (som skifter navn til Branding Innovation Cluster) organiserer ferdigvareindustri, som blant anna omfatter møbelprodusentene.

Plan B

- Klyngens styringsgruppe samler om kort tid bedriftene til rådslagning om satsingen fremover, men det er allerede en uttalt interesse for å videreføre driften i egen regi blant de største bedriftene, sier styreleder Jon Daniel Nesje i en melding på Norwegian Rooms nettside.

Norwegian Rooms har i dag Arena-status, som er det laveste nivået i det offentlig finansierte klyngprogrammet. Arena-status gir to millioner kroner i årlig støtte, men etter ha hatt Arena-status i fem år er Norwegian Rooms komme til veis ende i det programmet. Arena-statusen utløper ved årsskiftet og da var opprykk til NCE-status eneste alternativ for fortsatt offentlig finansiering innen klyngeprogrammet.
Daglig leder Oddbjørn Hatløy i Norwegian Rooms sa til NETT NO i september at styret hadde ein plan B, som innebære en videreføring av klyngeorganisajonen også uten finansiering gjennom det offentleg klyngeprogrammet. Det er den planen som nå tas frem.

Drive videre

- Branding Innovation Clusters ambisjon er fortsatt å spille en avgjørende rolle i fornyingen og styrkingen av norsk ferdigvareindustri gjennom Norges sterkeste og mest innovative merkevarebedrifter som spyd­spisser i tett samarbeid med ledende FoU-miljø, sier klyngeleder Oddbjørn Hatløy i pressemeldingen.
Klyngeorganisajsonen består av 50 merkevarebedrifter i ferdigvareindustrien og viktige samarbeidspartnere i deres verdikjeder, i følge pressemelding. De største bedriftene bak klyngeprosjektet er Flokk AS, Ekornes AS, Glamox AS og Stokke AS. Klyngens omsetning er på over 13 milliarder kroner (2017-tall), og teller over 13 000 ansatte.

Publisert: 08.11.2018 12:16

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:27