Enebolig av Juvet arkitekt ble solgt i rekordfart
UTSIKT: Utsikten trakk nok opp for kjøperen av eneboligen som ble solgt for 8,75 millioner i løpet av halvannen uke. 
Nytt

Enebolig av Juvet-arkitekt ble solgt i rekordfart

Stor interesse for Ålesund-hus med spektakulær utsikt. Megler tror boligmarkedet friskner til.

Marius Rosbach
16.05.2019
Megler Audun Sjøholt hos Notar solgte nylig en Ålesund-bolig med det som ble beskrevet som en «ekstraordinær panoramautsikt», til nær ni millioner kroner. I motsetning til hva som ofte er tilfellet i det øvre prissjiktet, gikk salget unna i rekordfart. På bare halvannen uke var boligen solgt.
– Omsetningshastigheten var veldig rask denne gangen. I dette segmentet pleier det ofte gå en god del lengre tid, sier Sjøholt til NETT NO.

Boligen fra 1996 er tegnet av Jan-Olav Jensen - arkitekten som blant annet står bak Juvet Landskapshotell.
– Det var stor interesse på forhånd og mange på visning, men da det kom til stykket var det ikke så mange som var aktuelle. Kjøper og selger forhandlet seg fram til en pris på 8,75 – med andre ord litt under prisantydning, sier Sjøholt.

Øvre prissjikt


Prisantydningen på Fagerlia-boligen på 8,9 millioner, var helt i øvre sjiktet blant bruktboliger til salgs i Ålesund for øyeblikket.
– Det er langt mellom boliger med så høy pris, selv om prisnivået har blitt skubba stadig oppover. Det er en del boliger til salgs rundt sju-åtte millioner kroner. Samtidig er det ikke så mange nye boliger til salgs, forteller eiendomsmegleren.
Eiendommer som ligger ekstra fint til med utsikt, nær sjøen eller andre spesielle kvaliteter, gjør at kjøperne «blar opp litt ekstra» - uavhengig av markedet ellers, mener Sjøholt.
– Samtidig er det mer sjeldent at det blir budrunder i dette segmentet, forteller han.

Øker mest utenfor byene

For boligmarkedet på Nordvestlandet totalt er fortsatt temmelig kjølig, ifølge denfra Eiendom Norge.
Møre og Romsdal utenom byene Ålesund, Molde og Kristiansund leder an med en prisøkning på 2,2 prosent første kvartal i år.
Ålesund hadde en prisvekst på 1,7 prosents økning, Molde hadde 0,7 prosent og Kristiansund hadde 0,3 prosent (se figur).

– I ferd med å friskne til

Kvartalstallene viste også at det fortsatt er lang «liggetid» for boligene som ble annonsert. Ved utgangen av mars lå boligene ute i gjennomsnittlig 73 dager, mot 66 dager samme måned i fjor – og betydelig lavere i årene før.
– Min oppfatning er også at det fortsatt er ganske lang liggetid, men jeg opplever at markedet er i ferd med å friskne til, sier Sjøholt.
Megleren viser til at boligmarkedet gjerne følger temperaturen i næringslivet ellers:
– Det har begynt å normalisere seg. Etter at skipsindustrien fikk en knekk har det vært to-tre år med smalere tider, men det har rullet og gått. Nå tror jeg at det sakte men sikkert blir bedre. For min del har det vært mer artig første halvår i år, og vi har solgt mer enn i fjor på samme tid, sier han.
Les også:

Merker strengere regler


Sjøholt forteller at meglerne merker at det er kommet strengere regler for lån og finansiering.
– Bankene har strammet til litt og det har bremsa noe av utviklingen. Ikke minst får mange også beskjed fra banken sin at de må selge først, før de får lov til å kjøpe nytt, påpeker han.
For min del har det vært mer artig første halvår i år, og vi har solgt mer enn i fjor på samme tid

Publisert: 16.05.2019 15:29

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:35